Az üzleti coaching szolgáltatás fő célkitűzése elsődlegesen a munkavállalók szakmai személyiségének, és képességének fejlesztése különböző szegmensekre specializáltan, egyéni és csoportos formában. A programok kialakításának elsődleges szempontjai a vállalati hatékonyság növelése, a szervezeti egészség megteremtése, a szakmai sikerek elérése, valamint az egyéni teljesítmény és motiváció fokozása.

A támogató szervezeti környezet biztosítása, a jövőkép-alkotás, az értékek meghatározása, a munkavégzés megszervezése, illetve a munkatársak humánus kezelése mind vezetői feladatok, melyek ellátásához szükséges készségek tanulhatóak. A sikeres vezető titka, hogy a szakmaiság mellett felismeri azt a tényt, hogy amíg önmaga hiteles példájával és egy jól körvonalazott céllal maga mögé tud sorakoztatni embereket, addig ő a kulcsa és motorja a munkatársak képességeinek, motivációjának felszínre kerülésének, az egyéni teljesítmények növelésének is. Meggyőződésem, hogy az a vezető, aki megérti az emberi szükségleteket, mozgatórugóit, összefüggéseit, kis befektetéssel nagy eredményeket képes elérni a maga, és a szervezet minden tagja számára.

A vezetők kiemelt szerepe mellett azonban a munkatársak egyéni teljesítménye, fejlesztése, és elégedettsége sem elhanyagolható, mivel egy eredményes vezető mögött csakis egy olyan sikeres csapat állhat, melynek az előfeltétele az egyéni szakmai tudatosság és felelősségvállalás. Ezeket a fókuszokat célozzák meg a vezetői és a munkavállalói csoportok számára kidolgozott coaching programok.

A Lélekhang módszerét üzleti téren azon vállalati vezetők, szakértők figyelmébe ajánlom, akik szakmai személyiségük elakadásában, adott szakmai döntési helyzetekben kérnek tanácsot, melyhez a technika egy mélyebb rálátásra és megértésre ad lehetőséget, illetve egy mélyebb változási folyamatot indíthat be mind a munkahelyi, mind a magánéletben egyaránt.