A coaching fogalma az 1980-as évek elején került át a sportpszichológiából az üzleti életbe. Eredetileg csak a sportban használták: a coach az edző, a coaching pedig az edző által végzett támogató munka.

Tim Gallwey, angol teniszszakértő az 1970-es években hozta nyilvánosságra a coaching elméleti alapjait tartalmazó Inner Game elméletét. A teória szerint a saját fejünkben lévő ellenfél sokkal félelmetesebb, mint a teniszháló túloldalán lévő. Az edzőnek az a célja, hogy támogatást nyújtson a sportoló teljesítménye útjában lévő akadályok felismerésében és elhárításában, melynek révén a természetes képességei felszínre kerülnek és az eredményessége tovább fokozódik.

Az üzleti-, vagy a magánélet problémáit támogató coach hasonló szerepet tölt be, mint a sportedző. Nekem a legfőbb célom, hogy ösztönözzelek, inspiráljalak Téged a kitűzött cél, illetve a lehető legjobb teljesítmény elérésére, megmutassam milyen erőforrásokra tudsz támaszkodni és milyen lépéseket kell aktívan megtenni a sikeres megvalósításhoz.

Minden találkozáskor Te választod meg a beszélgetés középpontját, míg én figyelmesen hallgatlak, megfigyeléseimet visszajelzem, és kérdések feltevésével segítem a saját megoldásaid felszínre bukkanását. Ez az interakció támogat minket abban, hogy világosabban és más szemszögből láss rá a problémádra, mely ösztönzőleg hat cselekvőkészségedre, aktivitásodra. A coaching folyamata a fókusz és a választási lehetőségek bővítésével felgyorsítja a személyes fejlődésedet. A módszertan arra koncentrál, hogy különböző eszközök alkalmazása révén világossá váljon, hol tartasz most, és hogyan kell felszámolni azokat a korlátozó tényezőket, melyek nehezítik a cél elérését. A találkozások sikere főként a Te eredményed, azaz szándékodnak, választásaidnak és akcióidnak a következménye, amelyet én mindvégig felelősséggel támogatok.

További részletek a coaching módszertanáról a www.coachkor.eu weboldalon olvashatóak.